diumenge, 18 d’octubre del 2015

Programes d'Esport Escolar

Us informem que s’ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ, PRE/2095/2015, de 16 de setembre, per la qual s’estableixen els programes d’esport escolar de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb el Pla estratègic d’esport escolar 2013-2020, i que la podeu consultar a través de l’enllaç següent: Resolució programes EE

Des de l’equip de treball del PCEE en volem destacar els següents punts:
  • La Resolució tracta no només del curs actual 2015-16, sinó també del curs següent 2016-17.
  • Estableix un nou apartat, dins del Programa dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, en què concreta els tres sistemes possibles de puntuació i classificació de resultats i valors en la competició escolar (sistema preliminar, sistema paral·lel, sistema integrat). Ho podeu consultar a les pàgines 6 i 7 de la resolució.
  • En el programa del PCEE creiem interessant destacar per secundària, i més ara que als centres s’està posant en marxa projectes de “Servei comunitari” el punt on diu que els alumnes dinamitzadors “També poden col·laborar com a voluntaris amb d’altres entitats del barri, municipi o comarca (clubs, ajuntaments, consells esportius, etc.), que promoguin activitats esportives, o que tinguin programes d’aprenentatge-servei”. Pàgina 12.
  • A primària es continua insistint en la importància de la promoció d’un model poliesportiu, i a secundària què l’alumnat participi en el disseny i concreció de la oferta, així com en la seva gestió, organització i dinamització. Pàgina 13.
  • Finalment també volem ressaltar l’apartat que parla d’aplicar fórmules diferents de competir, com els reptes individuals i els reptes col·lectius. Pàgina 13.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada